Home  >  Over ons  >  Kinderopvang

Kinderopvang

Kindcentrum Juliana van Stolberg is in augustus 2013 van start gegaan in de prachtige nieuwbouw aan de Woeringenlaan. Er wordt kinderopvang, peuterspeelzaalwerk (later genoemd; peuterarrangementen), VSO en BSO door Mikz aangeboden. Binnen dit Kindcentrum werkt Mikz ( http://www.mikz.nl) samen met basisschool Juliana van Stolberg.

Voor de kleintjes zijn er de groepen Lieveheersbeestjes en De Hommeltjes.
In deze groep werken pedagogisch medewerkers vol overgave met uw kind om het een veilige en warme omgeving aan te bieden. Ook buiten is aan de kleintjes gedacht in de vorm van een prachtige babyweide.

Bij De koele kikkers en Okidoki zijn de peuters van 2 en 3 jaar op hun plek.
In deze groepen wordt gewerkt met het VVE programma Peuterplein. Raai de kraai is de handpop van Peuterplein die op vele gebieden ingezet kan worden, bijvoorbeeld om een activiteit kracht bij te zetten. Daarnaast kan Raai ook een steun en troost bieden, bijvoorbeeld bij een afscheid. De school werkt met Kleuterplein en dit sluit perfect aan op Peuterplein en dat versterkt de samenwerking. Er zijn in de thema’s momenten dat peuters de kleuters ontmoeten. Dit alles helpt om de overgang naar de basisschool soepeler te laten verlopen.

Heerlijk ontspannen of (vrijwillig) actief bezig zijn na school
Dit biedt de BSO Juliana van Stolberg. In de ruimte voor in het gebouw worden spelletjes gedaan en is er ruimte voor creativiteit. In de prachtige centrale keuken ruiken we al regelmatig heerlijke geuren van de kookkunsten van de kinderen die nu gebruik maken van de BSO.

Leer en ontdektuin
De leer- en ontdektuin wordt een omgeving waar heel het kindcentrum gebruik van maakt. Wat is er nou mooier om peuters de natuur te laten ontdekken?